WERKEN IN DE ACHTERHOEK

Arbeidsmarkt Achterhoek »

De Achterhoek staat bekend als regio die de handen uit de mouwen steekt. En dat is waar. Er wordt hier hard gewerkt. De Achterhoek behoort tot de top van regio’s in de maakindustrie. De dienstverlenende beroepen, zoals zorg, bieden steeds meer werkgelegenheid. De vooruitstrevende landbouwbedrijven richten zich op alternatieve en aanvullende economische activiteiten. De Achterhoek telt veel bedrijven die in hun markten behoren tot de leidende en meest innoverende van Nederland, Europa en de wereld.

Er wordt hard gewerkt aan passend werk. Werknemers worden gestimuleerd te investeren in zichzelf. Veel bedrijven bieden lerend werken/werkend leren aan. Het mag duidelijk zijn: werken in de Achterhoek biedt perspectieven. Ook voor jou!

Regionale portal arbeidsbemiddeling
De portal biedt een overzicht van websites die zich specifiek richten op vacatures in de Achterhoek. De portal is een marktplaats voor werkgevers en werknemers die werk aanbieden en werk zoeken in de Achterhoek. Werkgevers en werknemers worden via de portal direct verbonden met websites die zich richten op werken in de Achterhoek en de directe omgeving. Doel van de portal is talent te behouden voor de Achterhoek en de verscheidenheid aan werkgelegenheid zichtbaar te maken.


Wonen in de achterhoek

Het wonen in de Achterhoek heeft veel gezichten. Wat dacht je van stads wonen voor zowel starters, gezinnen in hun tweede woonfase als 50-plussers en senioren. Warm aanbevolen als je onverwacht dicht op de cultuur, de winkels, de terrassen en de andere stedelijke voorzieningen wilt zitten. Daarnaast biedt de Achterhoek rust, ruimte en ‘naoberschap’ in alle gradaties. Van kleine stadjes als Winterswijk en Groenlo tot dorpjes in het ruime groene buitengebied.

Een mooie bijkomstigheid is dat het kopen van een woning in de Achterhoek voordeliger is dan in de meeste regio’s. De Achterhoek investeert bovendien veel in woongelegenheid voor starters: zowel huur als koop. Wil je kopen, dan bieden veel gemeenten je een aantrekkelijke Starterslening aan. Informeer ernaar! 


LEREN

Ga recht op je doel af via de vele scholings- en studiemogelijkheden. »


INTERESSANTE ACHTERHOEKSE LINKS »

Links over wonen en werken in de Achterhoek »