RECREËREN IN DE ACHTERHOEK

Onze prachtige natuur met haar afwisselende landschappen leent zich perfect voor een fiets- of wandeltocht. Niet voor niets is de Achterhoek uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland! Maar wist je dat je er ook terecht kunt voor wellness-arrangementen, survivaltochten, watersporten of talrijke toprestaurants? De Achterhoek is een avontuur dat blijft boeien. Bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren, pittoreske dorpjes en fraaie historische stadjes wisselen elkaar af. Aardige mensen groeten je op straat en geven je het gevoel dat je welkom bent.

De Achterhoek kent een rijk cultureel leven. Zo tellen we prachtige schouwburgen in Doetinchem, Winterswijk en Lochem en zijn er in de regio meerdere bioscopen en filmhuizen. Ook culturele centra in onder andere Doetinchem en Ulft hebben een veelsoortig aanbod. De Achterhoek staat ook bekend om zijn vele festivals en evenementen. Het bruist van de cultuur.

Ontdek ook deze fantastische kanten van de Echte Achterhoek!
Kijk voor meer informatie over recreëren in de Achterhoek op www.achterhoek.nl
Voor meer informatie over de historie van de Achterhoek kunt u terecht op de website van het Efgoedcentrum Achterhoek Liemers.


FIETSTAS »

Wat doet u als u onderweg bent met uw elektrische fiets of elektrische scooter en de accu is plotseling ... »

 

De Achterhoek als cadeautje!

Met de campagne: ‘Ik geef je de Achterhoek’ spelen we in op het trotse gevoel van de inwoners en ondernemers in de Achterhoek. De Achterhoek is een cadeautje dat je graag wilt weggeven.

De Achterhoek heeft verrassende toeristische bezienswaardigheden, zoals het grootste wijnbouwgebied van Nederland en een keur van mogelijkheden om het verblijf in de Achterhoek zo aangenaam mogelijk te maken. Alle reden om trots te zijn! Deze trots straalt af van de inwoners en ondernemers, maar wordt ook gevoeld door de bezoekers van de Achterhoek. De Achterhoek is een cadeautje dat je graag wilt weggeven aan mensen, die op zoek zijn naar ontspanning en plezier, in een aantrekkelijke omgeving. Dit cadeau geef je weg met weinig woorden: een cadeau moet je uitpakken om het te zien, om het vervolgens zelf te ervaren al je het bezoekt. www.ikgeefjedeachterhoek.nl